A | A | A

BLOG: Goed initiatief van MKB Eindhoven!

Op 16 maart zijn wij als 04Werkt aanwezig geweest bij het Vacaturecafé in Veldhoven. Dit wordt georganiseerd door MKB Eindhoven met als doel kandidaten te matchen met de aanwezige werkgevers. MKB Eindhoven staat voor een organisatie van en voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf.

Een toelichting voor diegene die niet weten waar 04Werkt voor staat: 04Werkt is hét werkgeversservicepunt voor Zuidoost-Brabant. Gemeenten, UWV en sociale werkbedrijven werken samen voor een betere afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Met een brede dienstverlening nemen onze accountmanagers veel werk uit handen bij het vinden van medewerkers, sociaal ondernemen en de invulling van de 'banenafspraak'.

Het doel van het Vacaturecafé is een match te maken tussen kandidaten en werkgevers. Werkgevers kunnen vooraf hun vacatures doormailen naar MKB Eindhoven. Alle vacatures die binnenkomen worden gekoppeld aan een nummer. Kandidaten kunnen alvorens zij naar het Vacaturecafé komen, de vacatures bekijken en doornemen. Op deze manier hebben de kandidaten niet hoeven te zoeken naar vacatures tijdens de bijeenkomst. Zij hebben zich zodoende goed kunnen voorbereiden.

De werkzoekenden konden deze ochtend in gesprek gaan met de werkgevers, verdiepingsvragen stellen en eventueel een intakegesprek in gaan met de werkgever. 04Werkt was deze ochtend ook van de partij. De sfeer was super en daarbij waren er ruim 700 werkzoekenden aanwezig. We hebben 30 werkzoekenden gesproken die interesse hadden in een van onze vacatures. Wij als 04Werkt vinden het belangrijk om op dit soort evenementen aanwezig te zijn omdat wij steeds meer merken dat het matchen van vacatures aan kandidaten moeilijker wordt. Dit heeft te maken met het feit dat de arbeidsmarkt sterk aan het aantrekken is en werkzoekenden tegenwoordig kunnen kiezen uit diverse banen. Op dit soort evenementen trek je toch weer andere werkzoekenden aan die je nog niet op het vizier had.

Kortom: een goed initiatief van MKB Eindhoven en voor 04Werkt een productieve ochtend.

Met vriendelijke groeten,

Esmee vd Boogaard

Esmée van den Boogaard
Accountmanager werkgelegenheidsteam

 

04werkt contactbanner